Wednesday, November 26, 2008

Episod 2: Si Lelaki Yang Tidak Mau Rugi

Ladies…berjaga-jaga dengan lelaki yg TIDAK MAU RUGI itu. Sebenarnya, article sia yang bertajuk “SI LELAKI YG TIDAK MAU RUGI” tu BELUM HABIS ba tuu…Hehehehe…saspen jak. (Wahahahahahaha).

So, sebenarnya, tidak adil la kalau sia mula kan sesuatu issue dan tidak kasi penutup yg jelas. Apa penyelesaian kepada perkara ni? Begini laaa…adil untuk kamurang la kaum lelaki yg tidak mau rugi ni. Solution dia mcm ni…kalau kamu terjerat dalam situasi hati dan perasaan yang tidak sepatutnya…iaitu kamu jatuh cinta sama seorang perempuan lain selain daripada girlfriend atau wife kamu…TUNJUKKAN kelakian kamu dengan PERTAHANKAN perasaan kamu tu dan HAK kamu untuk kejar apa yg kamu mau. Ini baru la LELAKI.

Ini bukan bermaksud yang sia galakkan kemusnahan rumah tangga atau hubungan cinta yg kamu buat untuk bertahun-tahun lamanya tu…TIDAK sama sekali. Cadangan sia ni hanya untuk MEREKA yang sudah tiba di hujung tanduk perhubungan kasih sayang kamu tu. When you’re married and then you realize that your heart is not anymore with your wife…And kamu jumpa kebahagiaan baru sama a new lady…Adakah kamu akan CURANG sama wife kamu dan simpan tu perempuan baru sebagai perempuan simpanan? Haa…that’s my point! Perkataan CURANG tu besar peranan dia dlm kes ni. Sia paling benci dengar bila laki atau boyfriend orang tu curang sebab mengejar perempuan lain. INI DAYUS ba namanya…Kalau kau betul2 lelaki, buat apa mau curang macam tu? Kau cakap depan2 ba sama tu partner kau tu…biar la kau kana tampar ka, kena tumbuk kaa, asalkan kau cakap perkara sebenar. Iaitu kau sudah jatuh cinta sama perempuan baru dan kau rasa kau sudah jumpa kebahagiaan sama tu perempuan baru. Nah! ITU BARULAH LELAKI. Bagus kamurang kasi luka hati dia sebab satu kebenaran, daripada kamu tipu2 dia dan akan lebih kasi sakit dia di masa depan. Bukan saja kamu tipu2 wife or girlfriend kamu, kamu tipu lagi tu orang ketiga, dan kamu tipu lagi diri kamu sendiri. Beganda-ganda jua dosa tu geng!

Ini tidak…kamu buat affair sama perempuan lain secara diam2. Di rumah kamurang belagak baik, pijak semut pun nda mati. Tapi di hati kamu tu lain org yg kamurang pikir. Inda buduh ka tu? Lelaki mcm ni BERSEPAH ba. Lelaki yg sanggup tanggung risiko untuk pertahankan cinta dia tu…berapa kerat saja? Ini yang sia maksudkan ba tu. Mau contoh? Macam Datuk K la. The fact that he’s married to his former wife for 20 years, and has 4 kids from the marriage…and because he wants to pursue his love for Siti Nurhaliza, he settled for a divorce and risked half of his assets and properties to his ex-wife. Ya la, of course la you guys akan hentam me cos menyokong apa yg Datuk K buat…NO…it’s not like that. Bukan sia sokong, tapi when you look at it at a different angle kan, apa yg dia buat tu adalah YANG TERBAIK untuk his love life. At least tidak dia jadikan si Siti tu dia punya mistress dan pada masa yg sama, dia kununnya mengaku suami Mithali kepada wife dia. Ha! Aturan dia tu sudah tidak betul ba. Sia cuma gunakan satu konsep yg UNIVERSAL ba, iaitu STICK TO ONE and stand for your decision. JANGAN ATAS PAGAR sampaikan kau simpan sudah 10 perempuan.dan masih mau berlagak baik. Bila org cakap kau lelaki teda guna, mula la kau mau naik berang dan guna tangan kau tu untuk lepaskan kemarahan. Kalau kau lelaki mcm ni, accept la the fact yang KAU MEMANG LELAKI TEDA GUNA. Fullstop.

So SIA CABAR KAMU…lelaki2 di luar sana. JANGAN CURANG sama wife or girlfriend kamu…kalau betul2 sudah jatuh cinta sama perempuan lain, BERTERUS-TERANGLAH sebab walaupun pedih, sia pecaya partner kamu tu akan berterima kasih sama kamu sebab kamu bagitau dia awal2 dan biar partner kamu tu CARI ORANG yang lagi baik dari kamu, sebab mungkin ada org lain yg akan lebih sayang dorang daripada diri kamu tu. Apa pun, konsep STICK TO ONE tu akan memberikan faedah untuk semua org yg terlibat dan mengelakkan kesakitan emosi yg lebih parah kalau kamu kasi rahsia dan berlaku curang. NOW kamu paham maksud sia? JANGAN LAH JADI LELAKI YG TIDAK MAU RUGI SEBAB BAGI SIA, ITU LA MARTABAT LELAKI YG PALING RENDAH SEBAB KALAU ITU PUN KAMURANG TIDAK MAMPU BUAT, APA LAGI YG KAMU BULI BUAT? Think about it.

Kenapa Bangsa Kita Susah Mau Maju?

I had correspondence with an American friend since I was 17. At first, I was actually shocked by how he brought himself, how he talked about his life and his views on things around him. I was very shocked. Yeah, it was when I was 17. So you thought I had the right to be shocked just because I was only 17? You’ll be surprised. Nothing much has changed until today. We are still THERE, people.

Yeah, you guessed it. MINDSET. Of course, you guys will say that American people are westerners. How could they possibly think the same way like us, the easterners? They are the people who f*ck around with no guilt. How can you even think of making a comparison? NO, nothing about that. It’s AS SIMPLE AS how you speak of yourself, my dear friends. The first time he was introducing himself, he was already sounding VERY PROUD. He spoke to me about his good qualities, his priced possessions, his good looks…My Oh My…I was like…”Hello? Don’t you feel ashamed of yourself? You don’t just go to people and brag about your f*cking self, you understand me?” That’s what I thought back then. Then I spoke to another American pal and guess what? They sounded alike! They love to brag and speak of their winning points. I was like…”Hey, so this is how the Americans think and speak of themselves?”

Then…LOOK AT US. When someone speaks high of himself, you guys will expect people whispering at the back…”Look at that shameless big braggart. Can you believe that he said something like that about himself? That is like totally shameless. If I were him, I would have jumped into the drain and sunk myself” (*Lols). Forever and ever we are trapped in a mindset like that. Our people know how our people think. Because of this, most people rather speak about their weaknesses, be stupidly humble and refuse to admit they are actually really good in something – thinking that other people would think bad of them and start to badmouth about them and spread bad rumours about you. HELLOOO??? Wake Up! When are we gonna change? If we speak low of ourselves to begin with, that is how LOW we will end up like. Do you know the remark YAKIN BOLEH? Some people actually know that it all begins with how you SEE IT IN YOURSELF. If you think you can achieve something, YOU MIGHT achieve it for real. It’s in fact, the first step before achieving anything. You must first believe that you CAN.

The fact that the Americans think high of themselves…maybe it could be THAT SIMPLE why they are far more advanced than us. They are already speaking of how far and how high, and we are still trying to get as little as we can. HELLO?? Is anybody listening? Open your eyes! Just look at how small we can get during any seminars of courses. We prefer to sit at the back and duck down when the facilitator poses a question. Even how good you are, but that’s the way you treat yourself, do you think you are going to achieve so high? Hey look who’s talking. I ALSO HAVE THAT PROBLEM! I can step up but I refuse to. Just because of my f*cking perfectionism. I am afraid that people think my language is bad, my points are poor, my blouse doesn’t suit me right, my pants too loose, my heels too high…DAMN THOSE F*CKING THOUGHTS! And then look at you. You tend to laugh when your friend speaks broken English. If your friend is not strong enuff, he might stop speaking English at all and stops learning from there. Omigawd. Are we having a serious attitude problem or what?

Having said that I now think I know what’s wrong behind the attitude of our people, of course I do practise a bit, doing myself the favour of trying to be a step better. In the areas I’m good at, I will admit it. Better still, you show people the proof. The fact that you could waste people’s time listening to your neverending bragging, cut it short. Prove it. Achieve something and never hold yourself from moving forward. Give yourself the right testimony because you don’t just achieve something and sit in front of the mirror and enjoy your time laughing alone. SHARE YOUR QUALITIES. Let people know how much you worth. This way, I can assure you that MAYBE you don’t have to think HOW we can change the attitude of our people so that we can be as advanced as the people from the developed countries, but AT LEAST you start it with yourself first, and then the people who work with you, your friends and sooner or later, it might be the whole community. BEGIN WITH YOURSELF FIRST. Changes will happen from there. Think about it

Someone's Boyfriend or Someone's Husband?

I asked this funny question to my assistant. Who would she pick to be a friend, someone’s boyfriend or someone’s husband?

I know what the popular answer would be. It would be someone’s boyfriend. Right?

But why it’s different from my answer? You guessed it. I’d pick someone’s husband.

Hahahahahaha. Who actually told you a I’m trend follower? No I’m not. I have a mind of my own, sorry to say. I actually set the trend, in many of my decisions. No, not boasting. (Hey, orang cakap betul, sikit2 tuduh orang cakap besar. Bila la bangsa kita mau maju)Come to think about it, why ones would easily think that picking someone’s boyfriend as a friend is more appropriate than someone’s husband?

Okay, let me answer for you. It’s because, it’s obvious that someone’s boyfriend is not tied with marriage so it would be more appropriate to befriend with him since that he’s under no legal knots with anybody. First, you won’t be accused of trying to steal someone’s husband; which could sound so cruel and sinful. Secondly, even if you’re in the position to be accused of stealing someone’s boyfriend, AT LEAST he’s only a boyfriend. You still stand a chance to be the one who walks the aisle with him, if anything goes wrong in the existing relationship with the girlfriend. So, you think that you won’t do much wrong on your side if he ends up having a special relationship with you, JUST IN CASE anything like that comes into the picture. You understand? Ok great.

Hear my answer. Why I rather befriend with someone’s husband? Maybe it has something to do with my REALITY, right? Yes, actually, most of my guyfriends are married men. *Lols. Not something that I plan. But it happens. Maybe it doesn’t just happen for nothing, right? The fact that they are more knowledgeable, matured, informative and usually, very understanding – I find them very easy to get along with. The issue of “disturbing someone’s marriage” DOESN’T exist – in my case so far. I always come back to INTENTION. My intention of making friends is not trying to steal anybody from whoever they are belong to. I remember my chats with my guyfriends and we shared a lot of information, sharing experiences, knowledge and I surely has a lot to learn from them. I don’t see anything wrong. Okay, the big question is, Why I pick someone’s husband over of someone’s boyfriend? Ahaa…you guessed it. If I befriend with someone’s boyfriend, I COULD BE in the position of stealing him from his girlfriend. And I find it quite discouraging. The fact that he is single and seeing someone, and at the same time, making friends with me, sharing nice chats with me – I find both of us in a vulnerable position…cos you never know what’s next. If he’s that damn attractive, and I know that I still stand a chance to steal his heart, I HATE THAT SITUATION. Someone’s boyfriend who is trying to get close to me is MORE EVIL than someone’s husband who does the same thing because if I fall in love with him, I might still lose him to his girlfriend. (Hello??? I’m just a normal human being, I fall in love too okay? Hahahahahahah) And I don’t have that pressure when I befriend with someone’s husband. Cos I won’t let myself see anything farther than friendship. In the case IF that someone’s husband is actually attracted to me more than he should, well, we can simply blame it on temporary attraction. He will eventually gain his senses back that he has to accept that fact that his family is above all else. So, as long as you can set limits, matured guys will usually understand and obey the limits too. But first…you must have principles and follow it. Your INTENTION must be noble. Don’t play dirty, ladies.

OK…I KNOW! You guys will say that things will not always go our way. I might get myself in trouble IF I seriously go for someone’s husband instead of someone’s boyfriend. Hello?? That is IF I were in the position to choose. But of course, I want to stay out of trouble as much as I can. My concept is very simple. No matter what you do, you must be clear of what you’re doing it for. INTENTION is number one. The rest of it…just follow your heart, use your brain and BE WISE!

Tuesday, November 25, 2008

MY TINY LITTLE THOUGHTS

Too many politics, too many lies, to many confusions, too many headaches, too many backbiting, too many bad-mouthing, too many cruel intentions, too many mind games --- bikin pening my kepala otak only.

My concept simple saja…if you have a system that doesn’t work for you anymore, try to change it. If you can’t change it, go away from it. Why should I carry on drinking a drink that my throat can’t swallow?

Remember, anything that happens in your life, IS NOT THERE TO STAY unless you let it stay. In a situation where you have the say, THEN SAY IT!

It only took 3 months for me to realize that the further I go, the harder I breathe. What is this? I can’t let myself got suffocated in this air that I can choose not to breathe. Oh come on Twofivesix[256]…don’t tell me you chickening out?

My concept is again, very simple. If it can’t make my life better, I won’t let it make my life worse. Can you guys play the game all by yourself? Based on the nature I was given by God, I totally at loss trying to adapt and just swallow this whole insanity. I don’t come for all this, you know that? I’M DONE! Again…I’M DONE!

Monday, November 24, 2008

10 THINGS "IF HE IS YOUR DESTINY"...


1. If he is your destiny… he might not even turn his face the first time you pass by him, but one day you will be the only sight that he wants to see.

2. If he is your destiny…he might only approach you because he wants to flirt around, but one day he will understand that he will still approach you even when he has a thousand pretty girls to date and pick from.

3. If he is your destiny…he might only call or sms you during the nite and says “Sorry, I’m lonely”, but one day he will still sms or call you even when he is already surrounded by the people he cares and loves and still say to you, “I’m still lonely without you.”

4. If he is your destiny…he might scream and shout at you when he got so irritated by your weaknesses, but one day he will still find the way to accept you as who you are and still love you despite all your weaknesses. 

5. If he is your destiny…he might find a stupid reason to argue and make you mad, but one day he will realise that the last thing he wants is to have any arguments with you and making you mad is something that he will never ever do again.

6. If he is your destiny…he might want to be your friend just because he thinks you’re so smart and cute, but one day, he will appreciate you even more for your other qualities that it won’t matter that much anymore how cute or smart you are.

7. If he is your destiny…he could break your heart and make you cry many times, but one day he will be the ones who wipe your tears and it will become his job to make sure you will never cry again. 

8. If he is your destiny…he might get attracted by many other girls after you, but one day he will realise that no matter how many attractive girls come his way, he will still find you more attractive than them, although he can’t really explain why.

9. If he is your destiny…he could be in love or marrying someone else by the time you come into his life, but time will help him find his ways to know that his heart beats faster for you and the next time you know, he’s saying is final marriage proposal to you.

10. If he is your destiny…he could say a million reasons why he thinks you’re not the one for him, but one day, he will realize that as much as he wants to deny it, his mind and path will always come back to you…until the day he finally find the right word to say to you, “NOW I REALIZE THAT EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON. AND FOR NOW, I AM SURE THAT YOU’RE MY DESTINY.”

Saturday, November 22, 2008

Gara-gara sekeping kad kawin...

You guys yang sudah kawin or pernah kawin, for sure you guys know the hassle with wedding cards. Ada yang sampai belanja beribu-ribu untuk wedding card idaman dorang. But ada yang cukup2 la main photostat jak. Nda kisah la berapa mahalnya kad jemputan kamu tu…yang pentingnya…TUJUAN kamu hantar kad kawin tu. Nama pun sudah kad jemputan kawin, memangla tujuanya untuk menjemput org datang majlis kawin kamu kan?

Tapi adakah kamu tau, ADA SATU PANTANG LARANG yg harus kamu patuhi? JANGAN SEKALI-KALI BAGI KAD KAWIN DENGAN SAUDARA TERDEKAT KAMU.

Strange ka kamu rasa? Let me explain. Baru2 tu, I urus kad kawin for my cousin, iaitu anak kepada uncle sia (adik my mom). Dorang nda tempah banyak pun. So lepas kad kawin tu siap dan mula diedarkan, bising sudah dorang di kampung tu. My mom bagitau la yang dorang (dia dan adik beradik dia yg lain) sangat mengamuk bila keluarga uncle sia yg anaknya mau kawin tu, siapkan kad jemputan untuk dorang semua!! My mom kasi cerita la yg dia marah2 masa dorang mau kasi kad jemputan sama dia. Sampaikan dia cakap yg kalau dorang bagi tu kad, dia tidak akan datang tu majlis.

Woww…strange kan? Ini la mindset orang2 dulu. My mom cakap, mimang adat orang dulu2, org yg dibagi kad jemputan tu adalah supaya orang tu datang dan bagi sesuatu kepada pengantin. Sampul kad kawin tu SEPATUTNYA dikembalikan selepas diisi dengan duit. Jadi, pemberian kad kawin tu sebenarnya adalah seolah-olah satu “kewajipan” kepada tetamu tu untuk bagi sesuatu kepada pasangan yg berkawin tu. Kalau saudara mara, sepatutnya hal itu tidak wujud sebab hubungan yg rapat tu, keluarga pengantin sepatutnya tidak mengharap apa2 pemberian melainkan saudara mara tu sendiri mau kasi. So that explains sedikit ketidakpuasan hati yang berlaku tu.

Of course pendapat sia berbeza daripada tu. This is what I told my mom. Memandangkan kad yang dibuat tu tidak banyak, my uncle wants to give to ONLY THE SPECIAL people, yg akan hargai kad itu. Sebab, they want the saudara terdekat to have a copy of that card as a kenang-kenangan dan collection. That’s what I think, guys. Because I would have thought the same thing if I were in my uncle’s place. Bukan pasal dia mau minta pulangan daripada keluarga2 dia sendiri. Sebab, walaupun dikasi kad jemputan, kalau org tu tidak mampu mau kasi duit, still they don’t give ba kan. My mom sikit pun tidak terima my opinion. She kept on saying, Tidak Boleh. Mimang dari dulu lagi tidak boleh mcm tu. And you guys know what, gara2 kad jemputan ni, ada a few of my uncles yg lain (yang sudah terlanjur dikasi kad) pun bercadang tidak mau datang tu majlis, hanya kerana THEY FEEL OFFENDED by the kad kawin. Ada yang mau cut itu amount cash yang dorang mau kasi, just because they want to show protest.

Omigawd…APA MAU JADI? So tadi, after my parents cakap2 lagi tu hal, I suddenly felt like chipping in. I told them, GARA2 SATU KAD KAWIN, TERUS MAU MUSUH SATU KETURUNAN KA? Lets say dorang mau mogok pasal kena kasi kad kawin, dan buat sesuatu yg menyinggung keluarga pengantin tu, tentu benda ni akan berpanjangan bila dorang balas, dan balas lagi dan lagi dan lagi. Permusuhan ini akan berlarutan dan tiada kesudahan – akibatnya? Nda pasal2 adik beradik dan sepupu tidak bertegur dan bermasam muka. BERBALOIKAH INI SEMUA TERJADI HANYA KERANA SEKEPING KAD KAWIN?

So my parents terdiam juga dengar my cakap. At the end of the day, they have to understand something. TIDAK KISAHLAH APA KITA RASA BILA ORANG BUAT SOMETHING TERHADAP KITA, KITA KENA JUGA PERTIMBANGKAN NIAT ORANG TU TERLEBIH DAHULU. Apa lagi kalau saudara sendiri, sepatutnya kita patut lebih memahami. Apa la ba salahnya terima saja tu kad sebagai kenangan-kenangan, bukan rugi apa pun. Nda payah lama la, tahun depan pun belum tentu lagi org akan ingat bila cousin sia tu kawin. Mesti dorang mau cari juga balik tu kad baru dapat ingat. Nah, berapa rugi mau gaduh2 pasal sesuatu hal yg remeh mcm tu? Come On la.

Actually, masa sia tulis this posting, the wedding is only the next morning. So just wish yg everyone got their senses and everyone will have a good time!

Thursday, November 20, 2008

WHEN YOU DON'T BELIEVE...

Does it ever occur to you how would it be when you stop believing? What are the things that might not be there in your life now when you once chose not to believe? Remember this whenever you face obstacles in our life...the word FAITH is very important. If you were trapped in a dark room, FAITH will make you see “light”. The same thing when you are facing troubles in your life, trapped in problems that make you see the dead end...I can assure you that if you have faith, if you believe, you can see the way out. There are no riddles behind this. It’s just logic. Oh, some of you might ask, believe in what? My answer would be, believe in “something”. Anything. Just as long as you have something to believe. But of course, the faith towards the Creator is the most essential thing. In fact, if it’s the only kind of faith you have, you can survive any obstacles. If you see the dead end, BELIEVE that “the dead end” is only in your mind. Believe that your problems aren’t that bad. Believe that it’s the mind that can make you lost in your own misery, but it’s also the mind that can bring you where you want to be. Manipulate the ability of mind to guide your body and soul towards something better. But first, you must BELIEVE. Believe that your mind is so powerful that you can use it as a weapon against anything, then only it can work. BELIEVE, HAVE FAITH...and together we will reach our dreams.

Wednesday, November 19, 2008

"MY SEXY SNAKE..."

SEE THE VIDEO DEDICATION HERE

-----------------------------

"What It Feels Like Being Twofivesix[256]'s Favourite

Maybe that's why Mr Ulal says,

"ASK ME"

The Story Begins…

I first chatted with him in August 2008. In fact, the first day that I chatted as Twofivesix[256] – my registered nick, he was the one I chatted with. Sebelum tu, sia sudah start parking nick at #KK and saw him chatting for quite a while. He has this some kind of attraction – he’s supernasty and yet, there’s something so so HONEST and then so so gentle about him. So experienced and he usually has opinions on different stuff walaupun mostly his opinions are berunsurkan the “blue” stuff – coming from Only two typing fingers – yang tidak diinsurankan(Hahahaahahahahaha).

How He Becomes My Sexy Snake…

It’s no question. If you are around since I’m around, you would for sure know how much I PAMPER this snake. I think that our chemistry is that strong that we get close in months time. It’s not much I want to hide about this because I show it to everyone that Ulal gets my special attention. Some of his friends who are also my friends even told me – “Bikin jeles ba cara kau layan si ulal ni. Nasib la dia kawan sia.” And guess what? It’s all totally sincere and innocent. He’s my dear dear big brother, who at the same time, my best buddy and and I find myself so so comfortable calling him laling, (even though he has to occasionally remind me, (*whisper: bro tu bro juga, tapi sia lagi suka kau panggil sia laling ba) hahahaahahahahahahahahha (Eiii!! Jan kubit!) Hahaha.

Ulal and His Shining Eyes

Baiklah kawan2 semua…sia harap mata Encik ulal akan bersinar2 selepas baca ni perenggan. (Hahahahaahahahahahah). You guys know ka dari mana datang perkataan “mata bersinar” yang kami selalu guna tu? Actually I use it to tease him ba tu. Sebab bila kami sudah rancak bercerita tu kan, kadang2 he got too excited and curious to know what I would type next. Maybe because I feel that we both really go deep into the topic yang we chat kan, sampai suddenly I putung stim tengah2 cerita, and said, “Ui dear, bersinar-sinar jua mata kau tu?” Abis, sia imagine begitu la dia punya mata menunggu apa yang akan sia taip ba. *Lols. Hahahahahahaahahahah. And then, mesti pecah ketawa punya. Kadang2 kamirang punya ketawa itu saja pun sudah abis dua-tiga baris ba.

He’s terlampau2 funny and as original as can be! Sia sudah cuba untuk tidak mau anggap yang En. Ulal ini akan buat sia ketawa, tapi I always end up breaking the rule, sebab entah berapa kali sia dianggap gila gara2 ketawa depan pc sia. He’s TERLAMPAU funny ba to me. Dakat2 lagi ba sia jatuh kerusi ketawa gara2 dia ni. And then, istilah mata bersinar ni terjangkitlah terus dalam mcm2 hal. Asalkan kami ada benda mau tease each other.

Ada beberapa kali, sia masuk channel dengan mood yang down sikit. Then tiba2 ada la ni masuk pm sia, nick2 yg bikin ketawa – such as, cikakikukat, kuyutut, bungawot – kalau dia masuk2 ja sudah memanggil tu, confirm laa ulalku punya jelmaan tu. Itu nick pun sudah bikin ketawa ba. Kekiutan betul sia dengan idea2 si ulal ni. Apa pun, sia paling ketawa juga la bila dia pakai ni satu nick. Mentang2 la sia selalu cakap, "Brb…ada customer". So, the next time dia online, tiba2 ada ni nick “customer” ba pm sia. Punya la sia geli hati tu masa. He’s so so adorably funny ba. You guys paham ka sekarang? Hehehehehe. Kalau u guys nda paham jua, nda apa…cuba lagi. Teruskan usaha anda. Yakin boleh !! Hehe :P

Ulal as The Mighty Big Brother

Haa! Bukan suma orang ada this quality ba. Walaupun dia ni sangat nasty, dia actually jenis org yang mau ambil tau pasal hal2 keliling dia. He cares to know and listen. Walaupun he always menunjukkan kehamsapannya di channel, which you guys won’t deny either, tapi if sama sia, dia he’s a really good listener. He usually ingat apa yg we talked about, sedangkan sia sendiri lupa. I know that there is some sincere bones inside him, untuk balance kenakalan tahap gaban dia tu. For an experienced man like him, he's sensitive juga towards the female. Sometimes, he can read me too, tapi kadang2 "ops, terlebih sudah" - sebab dia pikir sia sedang merajuk sedangkan sia baru bercadang mau merajuk ba tu actually. Heheheheh. Anyway so far, sia confirm, he pening sudah with my perangai cos banyak karenah. Masa I said I wanted to make this page for him, he sudah banyak berkorban hanya untuk buat apa yg sia minta. The fact that he doesn't have a little sister and I don't have a big brother, makes us in a perfect position to give a taste of how it feels like to have one.

I remember he said once, "Siok pula ada adik ni kan." tapi yg lagi terkini, sia pun ingat juga when he said, "Ini pula yang nda siok ni kalau ada adik kan." (Hahahahaahahahahahahahahahaha). NOW YOU KNOW! Tapi apa pun, I am NOT a pok silap pula orang, so there must be something really special about him that makes me call him my big brother. Maybe if he's NOT carefree, laidback and positive as he is now, he won't stand another day being my big brother. Hehehe. If he HAD to be nasty before he could be all that, maybe I would still choose that I prefer him stay the way he is. Another thing is, maybe pasal I respect him that much, dia tegur sia pun sia akan accept teguran dia dengan cara yang positif – Cuma dia ni pandai juga jaga hati sia so dia nda akan suka2 tegur abis dia pun takut jua ba tu kalau sia mula sudah “tulak pinggang” dan kasi biut muka. Hahahaahahahahahaha. I don’t call him my big brother for nothing. He sets the standard of the kind of big brother yg I wished I had. Muahsss.

He’s my Ulal – Never by Its Cover

Ahaa…interesting. I called him the sexy snake since day one, walaupun masa tu baru kejap chat sama dia. Actually, quite a while juga kami chat baru la I got to know how he looks like. Awal2 tu sia pun nda juga sangka yang dia ni good looking. Ngam lai tuu sia panggil dia My Sexy Snake. Hehehehehehe. Ulal ni antara sekerat org yang tau how I look like. And let me guess, I think his most favourite is my TEETH. Jaat kan dia. *Lols. (But shssss guys...awal2 tu dia eja itu "teeth" as "tit" ba. Matai sia ketawa. I said, jaga2 sama tu ejaan kalau cakap sama org lain, nanti kalau biru mata hitammu tu, sia nda bertanggungjawab ah *Lols).

Anyway, when it comes to laughing, he's my match. In fact, he laughs much louder and much neverending that I have to angkat bendera putih pun belum tentu he berhenti. One more thing, he's never ashamed to learn. Ada a few times he used wrong English words yang buat sia paning lalat, then when I correct it- mau jua 4,5 baris kamirang punya ketawa. He’s one of the people yang totally support my blog from the beginning. I think that he is among them who can connect with my writing and appreciate the little piece of ideas that I try to convey. Thanks for supporting my blog ah laling. Thanks for being the one who gives the most comments in my blog so far. Apa lagi selepas dia tau sudah macamana mau tulis nick dia tu di page comment. Hehehehehe. Pakai nick Anonymous pun sama jua ketauan bai tu kalau sudah 2 jarinya tu yang menaip. Hahahahahahahah.

Actually, I have people who told me that they totally heran why dalam banyak2 chatters tu, Ulal gets my attention. I even get funny remarks from people who misunderstand this whole thing but we kinda enjoy seeing you guys making creative conclusions. *Lols Now that you have come to this part of the page, I hope now you know why Ulal deserves all that.

Okay guys, I still want to say it again. Actually it's one pleasure in life that we appreciate org2 yang bring us joy and delight to our lives. Kenal di mana pun, sama ada di real life ka, di internet ka. Kalau kita punya niat tu lurus dan baik, kita akan dapat juga perkara2 yang baik. As you guys can see, the way I see it, kita buli appreciate one another dalam pelbagai cara. Tidak payah letakkan macam2 syarat untuk sesuatu persahabatan – kalau org tu buat kamu happy, kamu hargai la dorang. Kamu cari la kualiti2 dalam diri dia yang kamu suka dan itulah yang kamu treasure. In my case with Ulal, that’s how I do it. The pleasure of appreciating one another for their own true qualities –tidak payah susah2 mau pikir KENAPA sia perlu show that much appreciation to him. Bottomline, he makes me happy and we enjoy each other’s company. Nda kisah la lain2 hal. Jan pikir banyak2. Yang penting, macam Ulal cakap, Hati mesti gembira!

Bestnya dunia ni kalau semua org appreciate one another like we do. Don’t you guys think so? *winks.

This is the original logo that I made for Ulal to put in #KK website. It's best viewed with white background though. It has all the Ulal's elements, right? *Lols

"What It Feels Like To Being MY Favourite?"

Yup, ASK ULAL :)

WHAT SHOULD YOU DO TO THE PEOPLE YOU HATE?

You have people that you dislike or hate? Okay great. You come to the right place. I go straight to the point. This is how I see it. I don’t really have enemies, but I do have this category of people that I call “THE TOXIC PEOPLE” in my life. They are the people who bring bad energy to you. When you are around them, you don’t feel like being yourself. They bring you bad influences and they always give you the reason to feel down. Identify who the toxic people in your life. At least, you know who they are. What you want to do to them is up to you. But this is what I do…
I GET RID OF THEM. As much as I can. Yes, it’s to the extent that you don’t give your phone number to them. I know it’s not nice, I know it could sound pretty rude but THAT IS THE BEST option there is. I don’t make enemies with them. I don’t argue or raise the hot issues, or even tell them to their face how disgusted I am at them. NO. That’s not my way.
AVOID THEM as much as you can. If you have to deal with them once in a while, you have to be in control of how much emotion you show. Don’t show that irritation because this will create a bad force of energy in the air. It’s not good for YOU. What I do is I limit my conversation with them and at the same time, show some “gap”, a signal that you need a space in between. You don’t sit beside them or when you have no choice but be near them, don’t start any conversation that will touch your personal matters. The way I do it…I usually give these people the signal that I need a gap between us by showing very much different reaction when I am around the people that I like – Suddenly I’m very noisy and friendly, and there’s a lot of whispering and soft talking when talking certain matters – giving them the idea that you’re willing to share private matters with certain people. So, given that the people do have some brains to think and heart to feel…THEY WILL KNOW WHERE THEY STAND. And you don’t have to argue or embarrass yourself by saying the wrong words – They will know how to give you the space you want without much words said. At the same time, your relationship with them will not labeled as ENEMIES neither GOOD FRIENDS.
After all said and done, It’s the concept that you guys should know. IF WE CAN’T MAKE FRIENDS WITH THEM, DON’T MAKE ENEMIES WITH THEM. In other words, IF YOU CAN’T BRING THEM ANYTHING GOOD, DON’T BRING THEM ANYTHING BAD. Remember, we are only humans. We have weaknesses. Don’t blame yourself for having bad feelings to certain people, but then, you keep your humanly virtues in the right place, don’t hurt them just because they don’t know how much irritation they bring to you. This way, we can avoid bad energy from polluting the atmosphere and avoid yourself from making more mortal sins, if you know what I mean.
DON’T WE WANT THIS WORLD TO BE A BETTER PLACE? That’s a little piece that we can do to contribute. Try it. It might work on you too :)

Monday, November 17, 2008

THE HABITS THAT I WISH I DON'T HAVE

This is going to be something fun! *giggles. I am now airing my dirt linen in public, if I get that correct (Membuka pekung di dada) Hahahahahaahahhahahahahahahaha. Oh well, again…I am just another human being. I want to prove you just that…and I don’t see this as a form of self-degradation because I am sometimes very positive so I just bear in mind that - YOU CAN BE WORSE THAN ME *grins. How about that? Hahahahahahaha.
(The Lazy Bump)
I hate to wash my clothes but I don’t have the choice when I run out of clothes to wear!! The chores with the washing machine are already too much for me to bear. I always end up washing my clothes by hands. Hahahahahaahah.
(The Fussy Doll)
I like to complain about the small stuff but I tend to overlook them and make a wrong choice (For example, I want to buy only the perfect bags and then after buying a few, I find out too late that I pick the bags with the smallest defects that I overlook. Damn!)
(The Tigress In Me)
I give the most sour look when I’m not in the mood. Blame it on my mood swing. I remember having this customer walking in and he said to me, “Are you mad at me or what?” *Lols
(The Food Cannibal)
I like to eat a lot and a lot until I can’t take it anymore. Eating is like a habit, and not a need. Most often that I find biting and crunching something is only like listening to the songs that I don’t recognise. *Lols
(Cash?-Laterla…)
I have this habit of not being alert of the cash I have in my wallet. I always walk into a shop and find what I want and after deciding what to buy, then only I check how much cash I have in my wallet. And the worst case is…I will blame them like this…”Aiyo, how come teda ATM dekat2 sini? Sepatutnya tempat begini ada ba ATM!!) And most likely, I will get “that look” daripada orang and I don’t even care! Hahahahahahahaha
(The Talking Machine)
Hahahahahaahahahha…this is the most funny habit that I have. I TALK A LOT! And I can go on and on that maybe people wish they have a button to press STOP. *Lols
(Hurricane Laughter)
This is another thing about me. I like to laugh and laugh over the smallest thing that people would go WOW and eventually, laugh together with me. This is actually a funny habit but I kinda hate it because it really disturbs my intention of being damn serious. My laughter can actually bring a lot of embarrassment to myself because I do laugh like a hurricane. *Lols OK ENUFF…Omigawd…Do you actually thought I’m gonna write like at least 20? Gotta be kidding me. Hahahahahahahahahaha. Enuff laaa…deiii…(Actually byk lagi ba tu ging…cuma sia ngantuk sudah. *Lols. Shsss…jan kastau urg ah)

Saturday, November 15, 2008

THE EVERYDAY THINGS I HATE THE MOST!

Hey, wants to test my Cursing Skills? I’m all geared up: Beep: Twofivesix[256] is in the cursing mode. This will show you the “evil side” of Twofivesix[256]. I DON’T MIND at all! Remind me that I am here AS a human being. I am actually as evil as you guys. *Lols. Okay, I lied. I am actually MORE evil than you guys! Hahahahahahaha. That one I can prove! Here we go!
1. I hate smokers or being around smokers. I hate them to DEATH. They are the demons who don’t even care about themselves and not enuff with that, they don’t even care for their loved ones. The moment that I saw them puffing away, like I am seeing the ugliest creatures on the universe. They smell so bad and THEY SUCK!!! (Hahahahahahahahaha)
(Sorry to my dearest big brother Jojon @ Ulal – only he deserves my sorry at this moment :P…o ya…actually he prefers me to call him daling *Lols)
2. Omigawd I hate spitters. Yikessss… even as I am writing this, I’m burning like fire!! That’s how much I hate these stupid spitters. Not that they spit Just For Fun, they are a total jerk. How jerk can they be? They got used to spitting SO MUCH, that they spit as they walk!! Totally brainless. You guys imagine, as they walk, they spit and they practically spitting on themselves!! Can you guys be MORE STUPID, Please? I have to watch what I step so that I don’t step on any filth that comes from the mouth of the brainless spitters. If only the authority can wipe you guys away together with all the rubbish, this earth will be a much better place. (*Lols. Oh well, I mean, THAT RUDE?! Hahahahahahahahahaha)
3. I hate the rude sneezers. It’s totally manner-less to sneeze away and release the millions on germs as if they are the only stupid-ass alive. If you have one humanly bone inside you, could you at least care enuff to cover your mouth?? Yes, with your palms, or anything, you MORONS! Just cover the f*cking mouth – for the benefit of the people who don’t WANT YOUR GERMS!!!! YOU UNDERSTAND ENGLISH??? NO THANKS FOR THE GERMS, KEEP THEM TO YOURSELF!! (Hahahahahahahahaahahahahahha…Oh well…Now That’s Actually So Rude)
4. I hate the yawners. Ok, I get sleepy too. People get sleepy too. But can you please NOT YAWN as if you own the whole universe? PLEASE COVER that f*cking mouth again! We DO NOT want bad smell anymore than the garbage offers. NO THANKS! Not to mention the free gift of “viruses and germs” that come with the stinky smell, especially from the unbrushed teeth of yours! Don’t wait until anybody spray some Ridsect into your mouth as you yawn! (Hahahahahahaahahahahahahahahahahahah…Errkss…Rude, is it? Hahahahaah)
5. I hate drunk alcoholics- TO THE MAX. I wish I could just snap my fingers and they will disappear! Yes, that badly I want them to get out of my sight. I hate it that they start talking craps and acting like some gorillas, singing and dancing around as if they belong to no one on this earth. Hate them hate them hate them!!! (*Lols)
Ok STOP. I can’t stand these funny stares that I get from you guys. *Lols. I am just trying to prove that I CAN BE as EVIL as you guys. I can curse, I can swear and I sure can get in the CURSING MODE especially when I face the everyday things I hate the most. I don’t mind to write more, but shsss…I’m saving most curses for later. Hahahahahahahahahahaahaha. Remember, if you fall into any of the 4 categories, PEOPLE ARE so generous with curses and swears for you so, IF you don’t like the idea of it, maybe you can do something about your BAD HABITS!

Thursday, November 13, 2008

"GILA PUNYA KERJA"

WOW…finally today I’m really blank what to write. Other than the fact that I am not feeling so good with something that just happened. I am actually quite heran ba ni, orang ni kadang2 pelik and acting so strange. I come back to IRC chatroom pun hanya secara accidental. Gara2 mau jaga hati kawan, jaga integriti sia sebagai seorang manusia, dan pada masa yang sama, buat my little responsibility. I come quietly saja…bukan sia bising2 pun pukul gong. Dalam kesenyapan sia tu, sia nda pula tau ada juga pihak2 yang terlampau curious gila mau tau pasal sia. It’s really bugging me ba. Tiba2 when it comes to me, expectation begitu high and nda pasal2 sia kena tekanan yang langsung tidak munasabah. Why the heck should I prove myself? How do you guys play the game ba actually? When people have good impression about me, and then others start to have some kind of expectation, then why it becomes my job to prove to them that I actually meet all those expectations? Gila punya kerja. Apa org pikir terhadap sia tu BUKAN something yg I can control. If people think good of me, Praise the Lord, sia syukur saja. Tapi pada masa yg sama, org kena paham yg itu adalah hak individu untuk bercakap dan pikir apa dorang mau. Tidak semestinya sia memang sebegitu bagus untuk semua org, dan teda juga masuk dalam impian sia untuk disukai oleh semua org. Kenapa should anybody put me in this situation that I must lay all the documents to prove yang Yes I Am That Damn Good. Gila punya kerja.
Why some people mau punish org just like that? Hellloo? We are not in a world where perfection really exists. Perfection itu TIDAK WUJUD untuk manusia mcm kita. Dalam kes sia, jauh panggang dari api. Sometimes, sia heran juga, the more you want to get rid of people’s business, kadang2 mimang sudah ditakdirkan yang orang akan still pull you masuk and make you become part of their issue. Gila punya kerja. Now when I start sounding this way, org pula cakap sia ni emotional la, childish laa…hey come on. Sia ni pun ada perasaan ba. The fact yang sia try my best untuk Don’t Take It Personal – still ada juga yang make it that personal with me, tapi lepas tu tidak mau mengaku – then pointing fingers at me lagi. Purlesseee laaa. I have been acting very professional sudah ni. Bukan lagi mcm budak2. I don’t make it hard for people. If they want to get rid of me, they surely can. But why are you still here bugging me? Maybe you should ask yourself first. The problem is with me, or it’s WITH YOU all along. Cut this nonsense. I have nothing to prove. This is totally Gila Punya Kerja. Sorry, I’m talking crap. If you guys don’t understand this, just ignore this one. For the one who understands, Do Something!

Wednesday, November 12, 2008

WHAT "TRUE FRIENDS" REALLY MEANS

Sama ada mudah atau tidak untuk berkawan dengan kamu, itu perkara nombor dua. Perkara nombor satu adalah...sejahat mana pun kita, kita tetap perlukan kawan. I had a conversation with a guy friend last nite, and he brought up the matter that He Has No True Friends. Then as usual, I came up with my hujah2...and he ended up saying back to me,” If you have no experience of falling down and nobody was there to help you, you don’t tell me how to treat my friends.” Ok...he didn’t give me much space to give my views. Then here I am in my lovely blog – I need to get heard. Now you hear me. Kalau kau decide kepala otak sia ni nda buli pakai, then you decide again after you come to the end of this article.
I have 7 female friends yang I kenal since my university days. Dorang ni pernah jadi housemates sia dan dorang memang kenal dengan perangai sia, and some of them know sudah what to say and what not to say when dealing with me. Selama bertahun-tahun berkawan, dorang ni pernah jadi kawan gaduh sia, pernah masam muka, pernah lawan cakap, pernah tidak bertegur...tulak bertumbuk dan bertampar saja kami belum pernah. Tapi dorang ni juga yang pernah nangis dan ketawa sama2 masa tinggal sama2. Mimang sia adalah seorang robot kalau sia tidak bawa apa2 pun dari kenangan tu semua. Bila sia kena tanya, DO YOU HAVE ANY TRUE FRIENDS? Sia nda akan pikir banyak...sia akan refer my 7 friends ni sebagai true friends sia. You guys nampak sendiri betapa sia begitu “PEMURAH” untuk panggil orang my TRUE FRIENDS. Apa yang dorang ni sudah buat sampai sia buli anggap dorang begitu? Dorang tidak pernah juga sampai mau mati untuk sia, atau sanggup bangkrap untuk tulung sia, atau dorang cover for my mistakes –NO...dorang tidak pernah buat semua itu pun untuk sia. Malahan, each of dorang ni ada kelemahan masing2. Ada yang kuat jeles, ada yang pantang nampak orang senang, ada yang mulut jahat sikit, ada yg pemarah... So kamu tau, yg sia sendiri pun tau apa kelemahan masing2. Dorang pun tau juga kelemahan sia. SO WHAT? Nobody’s Perfect.
Sia akan panggil dorang my TRUE FRIENDS cos after all the years, they are still there in my life. They will listen and talk to me when they have time. And orang2 ini sia sudah lalui suka dan duka masa sia tinggal away dari family. Dorang tidak perlu untuk jadi SEMPURNA sebelum sia buli panggil dorang my TRUE FRIENDS. So how about you?
Perlukah seorang itu jadi PANDAI, CANTIK DAN BERKERJAYA sebelum kamu mau terima dia jadi kawan kamu? Perlukah kamu kaji dalam2 latarbelakang keluarga dia, apa kereta yg dia pakai, dia belajar sampai tahap berapa – sebelum kamu boleh anggap dia kawan? Kau pikir sendiri laa. Kalau untuk cari kawan pun kamu letak begitu BANYAK SYARAT...Mimang tidak la kamu terjumpa TRUE FRIENDS sampai bila2. Sia punya CONCEPT simple saja.
Tiada siapa yang sempurna. Syukur la kalau kita jumpa kawan2 yang kita kenal kelemahan dorang, dan kenal kebaikan dorang...and dorang pun kenal baik buruk kita – dan MASIH boleh happy berkawan sama kita. Itu saja syarat yang sia letak. TRUE FRIENDS adalah FRIENDS yang stand the test of time, and ARE STILL THERE FOR YOU after all the years. True friends is NOT ABOUT THE QUALITIES of the friends, but it’s about ACCEPTING EACH OTHER seadanya yang Tuhan cipta kita. Jangan taruh banyak sangat syarat, yang diri sendiri pun belum tentu begitu baik lagi. Hidup ni bukan lama. JANGAN SAMPAI KITA KEMPUNAN UNTUK ADA TRUE FRIENDS. So, percaya atau tidak, True Friends is all about how you accept your friends and what you expect from them. If you expect A DIAMOND from your friends, and you know your friends can never afford it – Then you know maybe you are not even interested to know what TRUE FRIENDS really mean. Think about it.
Kalau anybody di luar sana NEEDS ME to be that smart and that beautiful before sia buli jadi your friend; dan tidak cukup dengan tu, sia disuruh lagi kasi bukti betapa hebatnya sia ni sebagai seorang manusia...I’m sorry to say, anggap la sia macam habuk saja yang kau tidak sedar pun kalau sia limpas depan u. I am under no obligation to be that good dan sia sendiri pun tidak pernah letak begitu byk syarat untuk jadi my friend. In other words, I HAVE NOTHING TO PROVE. So True Friends Or Not...Jawapan itu ada pada kamu sendiri. Think about it.

Tuesday, November 11, 2008

LAUGH WITH ME: "SANTUT MERAH"

I have two wonderful younger brothers. Dlm byk2 kejadian, ada satu kejadian ni betul2 menggelikan hati sia tapi it was just simple ba, cuma the thought of it yg lucu. Lama sudah ni kejadian. My youngest brother pun masih kecil lagi, maybe in primary school. Masa tu, my first brother ni besar sudah, in secondary school. Routine di rumah kami tu, sepa yg rajin akan pegi ambil kain yg sudah kering dari jemuran, dan tu kain biasanya kena taruh satu kali di kusyen ba sebelum ada sepa2 yang volunteer mau lipat. Hehehe. So adik kecil sia yang nakal gila ni, dia nampak ni satu santut merah dalam timbunan kain kering tu. Dia tarik la. “Yiii, santut sepa ni”, bilang adik comel sia tu.” Terus dia umban tempat sia. Mimang sia ni kuat main ba sama adik kecil sia tu. Mimang semua lawak nda lucu adik kecil sia tu sia layan cos adik kesayangan sia kan. Lepas secara spontan dia umban tu santut tempat sia, sia nda pikir panjang, but sia assume tu santut maybe my dad’s la tu sebab nda mungkin pula adik kecil sia yg punya. So, sia umban lagi tu santut pegi tempat adik sia yg first yang duduk2 juga di sana. Adik sia yang first tu umban lagi tu santut sama adik sia yg kecil tu. Kami humban2 la tu santut sambil ketawa…sia paling ingat tu muka adik sia yg first tu. Kelucuan abis ba dia masa tu. Kami umban2 tu santut, ada jua sekali dia tesangkut dekat frame gambar yg ada di dinding. Berabis ba kami ketawa sebab ketara abis semua nda mau akun kalah dan main hantam2 ja buang. Kali tinguk, last2 kepuasan jua kami ketawa dan umban2. So last2 kami berhenti la bila penat. Kali tinguk, dengan rileks dan machonya adik first sia tu ambil tu santut dan lipat dan jalan masuk bilik mau simpan. Sia heran la. Sia pikir kejap dan terus berabis sia ketawa. Rupa-rupanyaa itu santut DIA YANG PUNYA!!! Hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Sia pikir dia gembira2 ikut kami umban2 tu, teda kaitan tu santut sama dia. HAHAHAHAHAHAHAHA. Berabis sia ketawa ba sama perangai adik2 sia ni. Bila sia cerita balik, berani2 lagi dia ketawa as if tu santut teda kaitan sama dia ba. Deiiii. Hahahahahahahahahaha. Moral of the story: Tolong pertahankan hak santut kamurang dan bukan pula kamurang ikut umban2 sama dia. (*LOL)

"It's because, "YOU HAVE A HEART"

This year is a WOW to me so far. I had to undergo a lot of emotional roller coasters MORE than I could endure. Can you imagine how it feels when you feel like your heart is bleeding? Like you can feel every drop of blood that comes out from it? You press your chest, cos you just feel like something is so painful inside there. You don’t know what it is, but the pain is so…SO REAL.
I thought I was OVER this pain. I have NOT felt it anymore for a period of time worth mentioning. I could even speak about it like nothing happened, with all the cheerfulness that I can afford to show. The fact that A LOT OF great things happen to me should give me enough reasons to cheer my life and not to grieve over something that belongs to the past.
Just now…I was scheming the songs from my old pc, the pc I’m using to type this article right now. My mouse ran through the list of songs and some of them MEANS A LOT TO ME in the past, and because I was so sure No songs could hurt me ANYMORE for any reason…I clicked one of those songs. As soon as it was playing. Suddenly I felt like tears starting to form at the corner of my eyes. “Why am I feeling this way? Why does my heart feel so heavy again? And why does it feels like an old wound is about to bleed again?” I thought I am OVER this pain. None of these I could understand.
I don’t know why SUDDENLY I think I have the answer for it. “No, it’s not the old wound, my dear. It’s just because…you HAVE A HEART. It’s because you have heart, you know that you should forget a few things, but you know you could never lie to yourself that they will always mean something to you. Be thankful for THIS HEART that you have. Cos you know, at the end of the day, ONLY THE GOOD THINGS WILL STAY, AND NOT BECAUSE EVERYTHING HAS BEEN GOOD, BUT IT’S YOU WHO CHOOSE TO SEE IT THAT WAY. THANK YOU LORD THAT YOU HAVE A HEART.” So again, I say my thankfulness to God, “Thank You Lord, I have a Heart.”

Monday, November 10, 2008

"NDA KISAH LAH APA ORANG CAKAP"

Sia selalu describe my life ni mimang unik sikit dari kebanyakan orang lain. Sebab personaliti yg complicated sikit, lepas tu cara sia berpikir, lepas tu dicampur lagi dengan keras hati, keras kepala dan tidak suka kana pijak. Haa, tu la sia. *giggles.Benda2 tu semua bukan datang dari lahir ba. Itu semua kita pick-up dari hidup ni. Sia rasa, element2 yang sia dapat dari pengalaman sia ni, buli dikira element yang sia MAU pakai la, NDA KISAHLAH APA ORANG CAKAP. Hehehehe. Now you read the topic again. Ini article sia tulis untuk motivasi kita bersama. Kamu pikir sendiri buli pakai ka kepala otak si Twofivesix[256] ni.
“Nda kisahlah apa orang cakap” Dulu sia pun sangat la dengar apa org cakap. Itu nda betul, ini nda betul…sampaikan akhirnya sia duduk diam2 tidak tau apa mau buat, sebab nda kira apa keputusan sia buat, ada ja pihak yang akan bercakap. So? Bila mau maju, ging? You have your parents punya expectation and hope yg kau mau penuhi, dan kau pun nda juga tahan mendengar mulut2 org lain yg nda henti2 bercakap. Bikin panas telinga ba org cakap. Semuaa inda betul. Then now what? Berbaloikah duduk diam saja supaya itu mulut semua diam? NO. Don’t be such an idiot, my friend. Kau dengar apa sia cakap.

I am the rebellious child in the family. Who is better to tell you when it comes you keputusan yg melawan arus dan kehendak orang? I am in the category that dilahirkan untuk melawan arus. *Lols. I mean, sia ikut pikiran sia sendiri. BUKAN SENANG untuk jadi mcm ni sebab kau kena tau WHAT RULES are you using and CAN YOU FOLLOW THOSE RULES or not? Kalau kau buli complain sama sia yang kau sudah ikut semua kehendak your parents and still you’re struggling to be accepted, Hey, I tell you, you have not seen anything yet. Kau anggap saja diri kau tu sudah cukup buat apa yg patut untuk buat org lain gembira dan kemungkinan besar kau dapat tutup mulut orang. Tapi TAHUKAH ANDA bahawa ANDA tidak akan boleh menutup mulut org yang kerjanya mimang untuk bercakap pasal APA YANG TIDAK betul, Tidak Ngam dan sebagainya? So? Get me? How many years in your life yang kau waste untuk TIDAK MAU KENA CAKAP2 orang, sedangkan sampai sekarang kau tidak berjaya pun untuk tutup mulut org. My advice to you, Get A Life! Buka mata luas2 tentang realiti kehidupan ini! THERE’S NO WAY YOU CAN PLEASE EVERYBODY!
Itu keypoint yang kau kena ingat. So what I do? I QUIT TRYING to please everyone. Sia sedar hidup sia ini, SIA YANG PUNYA – bah, sudah nama pun “Hidup Sia”. Orang lain pun ada “Hidup Dorang” masing2. Berapa lama kau mau jadi lawak jenaka dengan memecah-mecahkan hidup kau ni untuk dibagi dengan orang2 dalam hidup kau hanya sebab “kau mau tutup mulut dorang?” (The point of mau tutup mulut orang ni adalah sebab kau rasa tidak senang hati, malu dan panas telinga bila org cakap2 pasal kau). Again, Get A Life! Paduli Apa!! (*Lols)
Sia ni jenis yang banyak pikir ba. Sia pikir punya pikir, sia sudah waste bertahun-tahun dalam hidup sia, buat apa yang ORANG mau sia buat, dan last2, sia masih SESAT dalam hidup sia sendiri. Sia tidak tau apa purpose sia hidup, apa penghujung kepada semua benda yg sia buat tu. Tapi herannya, sudah gitu lama sia buang masa untuk puaskan orang lain, ORANG TIDAK PERNAH PUAS atau merasa cukup. Dorang terus juga bercakap dan terus bercakap. Akhirnya sia sedar yang sia MESTI ADIL sama diri sia sendiri. Rasa diri begitu bodoh sebab Tuhan bagi begitu banyak kebolehan, bakat dan peluang untuk MAJU, tapi sibuk pula kau mau pikir, “Apa orang akan cakap”. Betul2 idiot. (*Lols – Ini la kalau sudah bercakap sendiri ni ging. Hahahahahah). My advice is – Kejar la impian kamu tu. Jangan saja impian kamu tu adalah untuk buat jenayah dan susahkan hidup orang. Kalau kamu mau jadi pelukis, jadi la pelukis. Mau jadi penyanyi, jadilah penyanyi. Kamu buat APA KAMU MAU. Setiap kita ni dilahirkan dengan PURPOSE yang berbeza. Kau tidak boleh ikut acuan orang lain untuk hidup kehidupan kau – sebab kita punya kecenderungan pun berbeza. KITA INI UNIK ba kawan2. Versi kejayaan Siti Nurhaliza tidak sesuai untuk dimasukkan dalam Versi Kerjayaan hidup org lain. Itu la kau kena guna tu kepala otak kau untuk PIKIR apa KAU MAU dalam hidup kau, dan KEJAR la impian kau tu. “So apa pula orang cakap nanti?” – Satu kali lagi kau pikir mcm tu, apa beza kau jadi slave(hamba) dorang? PADULI apa org cakap ba ging. Hidup orang yg bercakap tu pun tunggang langgang, jangan la kau pikir betul mau puaskan hati dorang. INI HIDUP KAU, PAHAM?
Sia sudah sampai tahap “Nda kisah apa orang cakap” sebab sia sudah tau apa sia mau dan sia CONFIRM 100% sia jelas dengan kemahuan sia. Pasal sia punya keras kepala, sia rasa semakin TIADA pula orang bercakap. DORANG PENAT kali? (*Lols. Hahahahahah). Sebab dorang tau, tiada APA yang dorang buli cakap yang akan menggugat sia lagi ba. Sia ni baru pun mula ni, tapi sekarang sia sudah nampak org buka mata sama sia. Di saat org buka mata sama sia; semakin dorang kagum sama sia, di sana la sia dapat tau BETAPA orang2 ini actually sangat pandang rendah sama sia sebelum ni. Ha, perkataan PANDANG RENDAH itu actually SIOK juga tu. Pasal ini org2 la yang akan PALING TERTAMPAR bila nampak kau capai sesuatu. So kalau kau mau kasi lesson sama org2 ni, JANGAN BANYAK CAKAP. Kau buat saja kerja kau, kejar impian kau – ITU SAJA. Itu lah THE BEST REVENGE yang you can offer these people. CREATE YOUR OWN SUCCESS sebab TIADA SIAPA YANG AKAN RUGI tapi YANG PALING UNTUNG CUMA SORANG – DIRI KAU SENDIRI. Bila lagi kan? :) Think about it. Sia CABAR kamu semua – JADILAH HERO DALAM KEHIDUPAN KAMU SENDIRI!

Saturday, November 8, 2008

"SI LELAKI YANG TIDAK MAU RUGI"

Ini kisah untuk para lelaki. Kamu pikir2 la sendiri, manatau rasa2 mcm macam makan cili. Hehehehe :P. I always have good chats with my female friends bila dorang singgah tempat sia or bila kamirang hangout. Biasa la, if girl talk biasanya apa? Apa lagi, guys la! My friend akan cakap pasal dorang punya latest relationship/affair/scandal and begitu juga sia…tukar2 cerita lai tu kunu. Wahahaha. Biasanya, nda kisah la dari sudut mana dan corak apa tu cerita kami, dia mesti menuju ke arah kesimpulan yg sama. The guys yg kamirang jumpa ni…sama ada dorang hensem ka inda, kaya ka inda, kedekut ka inda… dalam satu hal dorang sama ja! Iaitu…dorang ni semua TAMAHA dan JENIS YG TIDAK MAU RUGI PUNYA. Ok, one question to ask. “Kau mau rugi meh?” Great. Mimang la teda sepa mau rugi. Tapi itu cuma kependekkannya saja. Kamu dengar dia punya cerita sebenar! Untuk kamu senang paham, sia ambil contoh laki org. Alkisah seorang laki org ni, jatuh cinta sama seorang perempuan single. Cintanya berapi-api sampai mengalahkan Pinatubo. Kalau buli, esok2 jua dia mau kawin tu perempuan. Tapi duit di bank tu entah ada ka inda, itu perkara numbur dua. Masa dia mabuk cinta tu, anak bininya sana di ujung2 pikiran dia. Yang penting dia mau layan tu mabuk cinta dia. Tu perempuan baru tu pun mcm suka2 jua kunu. Pas tu kan, mau dijadikan cerita. Itu lelaki sama bini dia mimang lama sudah tidak sehaluan. Pernah jua bini dia cakap yg lelaki tu buli pegi sama sepa yg dia suka. Tapi ada anak dorang yg seorang tu, lelaki tu kesian juga mau kasi tinggal. Pasal tu anak juga la dia masih mengharap dia dan bini dia tu teruskan saja sama perkahwinan dorang. Jadi bila dia jumpa tu perempuan baru dan jatuh cinta, dia sekarang ada dua perempuan sudah. Satu tu perempuan yg dia sudah kawin, dan ada tanggungjawab untuk jaga 1 org anak. Satu lagi adalah dengan perempuan yg dia cinta gila sebab tarikan yg luarbiasa tu. Jadi, setelah dia berabis mengayat itu perempuan baru…dan ada jua lampu hijau ba akhirnya. Dia tabur mcm2 janji, tapi dia cakap sama tu perempuan baru…Tunggu dulu. Dia mau settle lu sama bini dia tu. Yang dia settle sama bini dia ni adalah sebenarnya penyelesaian untuk teruskan sama perkahwinan dorang. Kamurang paham? Sudah terang2 dia mau teruskan sama bini dia, dia pigi jua layan lagi cinta baru dia tu. Inda ka ngok tu? So apa jadi? Lepas dpt lampu hijau dari tu perempuan baru, itu lelaki rasa kedudukan dia selesa sudah so dia gantung itu perempuan baru sebagai stock atau KIV (Keep In View). Dia teruskan jua cari penyelesaian sama bininya tu. Kalau mau ikut nafsu dia, mimang dia mau tu perempuan baru. Tapi sebab proses cerai sama bini dia tu melibatkan byk proses yg sangat menyukarkan keadaan, so dia ni rasa malas mau lalui semua tu, so bagus teruskan saja. Pada masa yg sama, dia jaga juga tu perempuan baru dan sentiasa kasi harapan sama dia, ya la, manatau dia jadi cerai sama bini dia. Tapi dia nda jua buli kasi kata putus sama tu perempuan baru tu sebab manatau tiba2 dia sama bini dia berbaik semula. Ok…sudah baca kan? Ada rasa tersindir ka? hehehehehe. Ini la dia golongan lelaki yang SANGAT BERSEPAH di merata-rata tempat, di seluruh pelusuk, penjuru tempat yg kita pegi. Ini la dia jenis lelaki itu. Dorang ni jenis yg TIDAK MAU RUGI, iaitu JIKALAU ADA SATU ORANG yang terluka dalam situasi yg dia cipta sendiri tu, INDA KISAH SIAPA, asalkan orang itu BUKAN DIA. Yang dia tau, kebajikan dan kebahagiaan dia sendiri terjaga. Dalam kes contoh tadi; sama ada dia teruskan sama bini dia, atau pegi sama perempuan baru tu, dia akan TETAP BAHAGIA. Yang akan terluka adalah sama ada itu bini dia atau tu perempuan baru. Tapi sebenarnya, kalau mau diikutkan kemahuan lelaki tu, DIA MAU SIMPAN DUA2. Itupun, sukur la sia kasi contoh 2 org ja…ada juga kes yang dia ada mungkin 10 org perempuan mau dia, DIA CUMA TAU TEBAR TANGAN DIA CAKAP, “MARI SINI SEMUA!!!” (Jangan sampai tertinggal satu pun, rugi ba tuu!!!!) Ha, itu la suara hati dia. Percaya atau tidak, kawan2 sia buli cerita tentang sepa juga, tapi kesimpulannya tetap sama. Lelaki yg mcm ini – ADALAH BERSEPAH DI MANA-MANA. Kamirang mau cari YANG BUKAN BERSEPAH ITU BA. WUJUD KAH? (Hahahahahahahahahahahhahahh). Soalan cepu emas untuk kamu semua. Sekian. :P

THE PRICE OF MESSING WITH SOMEONE'S HUSBAND

Not here to embarrass anybody or judge anybody. I am here sharing my views with all of you, especially those who find themselves in the “victim’s situation” in any of my articles. Are you some single lady, very available and is just waiting for the right guy to come into your life? What’s your take on a relationship with a married man? Will you go for it? I’m asking the single ladies, not you, Mr. Somebody’s Husband! You guys should know by now that I always make my little research on as many issues as possible. I learn so much from others’ experiences. This year alone, I already heard so much, learn so much. Being a good listener, I seldom take other people’s stories for granted. That what makes me a good counselor to many of my friends. I don’t only listen, I analyze and give some fruitful views. Speaking of the ladies who mess with somebody’s husband, I can only describe to you that I was once sitting in my dear office, looking at the 2 ladies sitting on my left and right, discussing about each other’s guy – They both are going after somebody’s husband. And these ladies are both my acquaintances. So, now you think I don’t know what I’m writing about?
To cut the story short…I will only make a conclusion. All the single ladies who are having serious relationship with married men – They are always THE ONES TO LOSE. The married men are only fooling around with them and after all the promises the men make to leave the wife and kids – they never actually intent to keep their words. They will eventually CHOOSE THE WIFE AND KIDS. The married men usually only make the single ladies as their mistress or “part-time companion” but NEVER a wife. Even how beautiful and sexy you are compared to the wife, the wife STILL WINS. The common sense is – the memories with the wife are usually STRONGER than any attraction with the newer lady. THE KIDS – A father might get tired of looking at the wife, but THE KIDS are more than just “a few heads running around the house” – They are a bundle of responsibilities on the dad’s shoulder. Plus – given a sane mind and some sense of humanity, a man can stray from his reality for a temporary lusty attraction, but eventually he will gain back his senses through the years and lessons and REALISE that, his real backbones are none other than the wife and kids that are always there in his life. So, my advice will be – If you’re aiming for a lasting relationship with a married man, THINK TWICE LADIES. Before anything else, What would you feel if you are in the wife’s shoes? If you have the choice, DON’T PLAY WITH FIRE. All the ladies I know, NEVER WIN THE BATTLE AGAINST THE MAN’S WIFE – Because we are speaking of Her Husband, not some free available single man. So save yourself tears you have not yet cried, and pains your heart has not felt --- again…DON’T PLAY WITH FIRE. Play the game fair, don’t steps on other lady’s back – STAY AWAY FROM SOMEBODY’S HUSBAND!

Friday, November 7, 2008

WHAT "I'M SORRY" REALLY MEANS...

Guys…one of the most spoken words in this universe could be the word “SORRY”. Sorry is such a humble word because when you say it, you’re actually admitting that you’re making a mistake. I have a funny reaction towards this word, really. In certain times, this is the word that I dislike the most. Why? Because just when I think you’re not making any mistake but you keep on saying the word “Sorry” to me, then it gives me a different feeling that Yes, you’re actually just making a mistake that I have overlooked. You get that? So, maybe you shouldn’t OVERUSE the word SORRY because it only gives people the idea that You have done a terrible mistake…and be careful, it could be AN IRRITATION to people like me! Let me explain a bit more. Let’s say you and I engage in the same thing, and then you did or said something that is not good enuff, and I say “Hey, it okay.” But you keep on saying the word, “Sorryy…sorryyy”…and I answer you again, “It’s OK bah!” Then you keep on saying, “Very very sorryy…I don’t mean it at all. I’m sorry, ok?”… Now that’s when it’s always starting to piss me off! True. Because your overloading SORRY is giving me the idea that the situation is actually MUCH WORSE than what I used to think and the mistake that you did “Should Hurt Me” more than it has hurt me. You guys get that? UNLESS the situation is THAT BAD that the person you’ve hurt needs to hear that much SORRY comes from your mouth before he/she can forgive you…in that case…POUR YOUR OCEAN OF SORRIES, I won’t mind! *giggles. The most important thing is…THE MEANING behind I’m Sorry. In serious situation, I’M SORRY means A LOT and IF you deal with me, don’t play with I’m Sorry. I’m sorry means, “I REALLY REGRET WHAT I DID AND I PROMISE TO NOT EVER REPEAT THE SAME MISTAKE AGAIN.” My challenge to you guys…Be A Man Of Your Word. Start with “I’m Sorry” first. Whenever you say I’m sorry to someone, MEAN IT. I give you guys this challenge because if you can HONOUR the word “SORRY” that much by cleaning your acts and improve yourself, I can assure you that IN THE SAME DATE, SAME TIME AND SAME LOCATION – NEXT YEAR - you will be a MUCH better person than who you are today. TRUST ME. So take this challenge. Life is short. We don’t have FOREVER to be a better person. Start Today. :)

Thursday, November 6, 2008

MY FUNNY CONVERSATION WITH A PAKAR SAKIT PUAN (18 SX)

I didn’t plan to write this one actually. But sia try saja draft la. Kalau kamu dapat baca juga akhirnya apa yg sia tulis ni, ertinya sia nekad sudah untuk publish. Okay, read the topic. First, it’s not what you’re thinking, ok? Itu Dr yang datang jalan2 tempat sia untuk cari location for a new branch for his clinic, and not me yg go jumpa him for consultation. Oleh kerana dia yang datang tanpa diundang, sia actually got byk FREE knowledge daripada dia, yg actually berharga beratus-ratus ringgit sudah tu kalau itu benda dikasitau untuk pesakit yg datang pi klinik dia. Macamana sia tau? Pasal dia yang cakap! *Lols. Dia almost joking minta bayar sama sia tu lepas cerita gitu lama sama sia. Sia balas dengan senyuman sinis yang membawa maksud, “Yeah, like I’m gonna pay you for a service I don’t ask” *Lols. "Hellooo...look where you're sitting! It's Your Clinic or My Office? Tu Dr tu cerita mcm2 benda yg memberikan kejutan elektrik sama sia… like apa benda yg dia buat di klinik; apa masalah pesakit yang paling byk…but since he’s a pakar sakit puan, kebanyakan problem yg dia handle adalah berkaitan sama masalah seksual la. Sia ni jenis yg mendengar ba so I don't mind, cuma sia rasa dia terlebih-lebih cerita pula. O ya, actually he’s also a sexual theraphist ba. He revealed to me:
1. Everyday, tidak lari 4 org yang datang untuk buat pengguguran. Most of them are BUDAK SEKOLAH. Pakai uniform lagi. Ada yang dibawa sendiri oleh mama dorang untuk kasi gugur.
I asked him…”You do something like that? Isn’t that illegal?” He answered, “Yes, I do it. I only want to help. Cos kesian ba the school kids. Sometimes it’s just a mistake to them and already they have to quit school and all that stuff. They should be given the chance to carry on living as a teenager, cos they only want to try sex for fun and they are too young to take precaution. Why punish them?” I just angguk saja. Sepa sia mau lawan doctor. Satu benda yang he always nasihat pesakit dia yang remaja tu…”If you guys want to do it, go ahead. But be careful, NEVER GET PREGNANT!” (Imagine! Ajaran sesat ka apa tu guys?) Takajut sia dengar dia nasihat mcm tu.
2. Satu lagi kes yang PALING NORMAL dia dapat adalah perempuan yg “tertinggal” sesuatu benda di dalam badan dorang. (You know what I mean). Masa dia kasitau sia tu…Sia punya mata terbeliak inda pecaya. “Gotta be kidding me”…”No, IT’S NORMAL!” cakap tu Doctor. Perkara yg mengejutkan bagi sia…benda2 yang tertinggal tu adalah di antara berikut:
a) Bateri – (I heard of this before, tapi sia pikir org joking saja) b) Baby Carrot (Itu doktor cakap, itu carrot terlampau rapuh jadi nda bagus kena guna. *Lols. Sia mau marah dia pun susah, nda mau marah pun susah. Mulut teda insuran betul) c) Kondom – Tidak terpikir langsung ba sebelum ni sampai la tu Dr cakap…again he said, “Hey, it’s NORMAL!” Dia cakap, ada yang sampai 3 kondom ba tertinggal sana (dan dorang tidak pun sedar!! Sampaikan dorang rasa sakit atau susah kencing, baru pigi minta check). Sia tekejut juga macamana buli jadi tu, but dia explain jg and bila sia dengar apa dia cakap, sia rasa logik juga. Tapi nda payah la sia mau cakap byk2…kamurang besar sudah ba, buli pikir sendiri. *Lols. Yang paling sia ketawa, dia cakap…dia nasihat sama tu pesakit2 dia yg guna tu barang2 nda tentu2 untuk tujuan tu, dia selalu nasihat kan dorang, kalau mau buat…pakai la terung atau jagung. Never use the baby carrot atau bateri, dia cakap DENGAN SELAMBA saja. Hahahahahahahahaahahahahhaha. Punya mau gila sia ketawa. Tambah la rusak tu budak2 sekolah dia nasihat benda2 mcm tu. I have to accept his opennes sebab he lived in the States for 15 years, nda he pun nda sangka akan pulang balik Malaysia dan buka klinik sini.
3. He kasi tips yang tidak diminta pun oleh sia…tapi mungkin kamu akan perlukan tips tu, so sia tulis ja sini. Dia cakap…hormon seks setiap manusia itu BERBEZA. Ada yg lebih tinggi, ada yg lebih rendah dari normal. INI KEJADIAN BUKAN SALAH KAMU, kalau kamu dilahirkan dengan hormon yg tinggi dari normal.
Ini yg explain why ada lelaki yg kena ejaculate hari2…sebab menurut tu Dr, dorang kena ejaculate sebab kalau tu benda tersimpan dalam badan dorang dlm jangka masa lama, ini akan menyebabkan mcm2 penyakit. Ini juga untuk kaum perempuan, dia cakap. Kalau tidak dibuang atau dikeluarkan, biasanya akan tumbuh jerawat di chest, di belakang…semua tu laa. Dan yg paling biasa sekali – Migraine. Jadi, itu benda adalah untuk kesihatan juga. Dia cakap, hormon juga yg menyebabkan ada org tu nafsu dia tinggi, ada yg tidak. Ada yang paling kesian, dia punya hormon di bawah normal. So sexual interest dia rendah. Menurut tu Dr, kalau sudah hormon tu org tinggi, benda ni bukan sesuatu yg perlu dimalukan sebab “It’s given to you, it’s not your fault.”
4. Dengan hanya meninguk muka dan leher perempuan tu, buli diketahui mcm2 hal tentang hal2 sulit tu perempuan. Sia nda mau cerita panjang…sebab tu Dr buat tilikan percuma untuk sia TANPA KEBENARAN. Kurang asam betul. *Lols. Bila dia tinguk muka sia mcm nda selesa, he said…”Sorry sorry.” Ngok punya Dr! *Lols. Kau Dr ka apa oooh. Deiii.
(When I told my guy friend about that, he said to me, “The doctor was making a move at you, don’t you realize it? In other way, he was actually molesting/harassing you, you know?” Dengan muka tekejut again I asked…”Really?” (Wahahaahahaha…sometimes I can’t explain that I am actually NOT suspicious enuff). My guy friend said, “Yes he was! I’m a man too, so I know.” Sia cuma geleng2 kepala saja. His advice for me, “Men have many ways of approaching women, it could be the most innocent thing but their intention is the same…To see how you respond them and sense any green light. So be careful how you respond to guys you don’t know.” (Ok Thanks…Now I Know!? Hahahahahahaah)
Sia mempertikaikan beberapa perkara tentang itu Dr…iaitu:
1. Etika nya sebagai seorang Doktor - Bukankah seorang Dr tu harus tidak ceritakan hal2 pesakit dia kepada org luar?
2. Professionalism - Kenapa suka2 kasi cerita hal2 sensitif walaupun urg nda mau tau dan tidak pun tanya sama dia? I am not even his friend. I am a total stranger yang masanya sudah diambil oleh itu Dr tanpa keizinan. Bukan itu saja, he came as a Dr yang wandering around di tempat kerja sia, dan bukannya di tempat2 org bersosial…Tiada hak mau simply tanya my hal peribadi hanya dengan alasan yg dia tu Doktor. Nasib la sia hormat dia kerana profession dia tu dan sia always choose to look someone from the positive angle first…if not, tataps sia awal sudah detect dia tu seorang yg MIANG! :P
Kesimpulannya…actually banyak juga benda baru sia belajar dari conversation with the doctor. Nasihat sia untuk budak2 sekolah, kamurang tu masih budak lagi, jangan sampai kamu kena kunjungi klinik pakar sakit puan pada usia kamurang yg macam tu; disebabkan oleh perkara2 bodoh yg nenek moyang kita nda pernah buat masa dorang umur2 kamurang. So jaga akhlak tu sikit, paham?
To the Dr, Thanks but No Thanks…I don’t want another accidental meeting with you. That’s final! :PP

Hitleap

Free Traffic

AddMeFast